Den sarte ryg… Innovation er vejen frem!

Den sarte ryg… Innovation er vejen frem!

30. august 2021 Af Michelle Tovgaard

Lige så snart man rigtig kommer igang med at dyrke hest, så begynder optimeringstankerne også og komme frem. Især når man rider rundt som den ultimative springrytter, og det nedsidning der føles osm tortur for den kære hest 🤪.

 

Det bedste er bare ikke godt nok!

Lansing er bare en sart hest, måske er jeg ikke striks nok i dressur. For ligegyldigt hvad jeg gør (Massør, fys, sadlemager, nye sadler, dyrlæge, træning, longsering, fri) så bliver Lansing ved med at være spændt i sin ryg. Jeg har prøvet alverdens træningsmetoder, jeg har selv gået til fys. Jeg er en semi pivet hestemor. Ligesom mange af jer sikkert også er. Det bedste er ikke godt nok til de bedste heste.

Pads til sadlen

Derfor har jeg gennem de seneste år testet alverdens pads. Både dem fra acavallo, diverse lammeskind, gelpads (med lam), og memoryfoam. Der var bare ligesom ikke helt noget der virkede. Lammeskindet var rigtigt godt, men efter 1 år, tops tops 2år, så er det slidt op (Har ikke i nærheden af samme effekt som fra start). Når lammeskindet er faldet sådan sammen, så er både memoryfoam og gel langt bedre, og det er altså for dyrt og gå ud og investere i en nyt lammeskind hvert år.

Der er ingen tvivl om at nedsidning kan være hårdt ved hestens ryg, men især også landningen ved springene er heller ikke ligefrem det letteste for hestens ryg.

Innovation! 😎

Derfor kender den kære facebook mig for godt. Jeg havde snakket med MATTES (Lammeskindsproducent) omkring mine lammeskind, da der var gået møl i noget af det jeg havde, som næsten ikke var brugt. Jeg skulle ud og have noget nyt, men ville simpelhen ikke ud og investere så ofte i en pad. Pludselig kom der en pad frem fra Winderen. Jeg havde aldrig set det før, men som den kære fysik elev jeg er, var der nogle forskningsartikler til. Så bom bom jeg blev da lige lidt fanget, og så deres fede undersøgelse. Hvor de sammenlignede deres nye pad, med 5 forskellige lag, med et lammeskind, og en gelpad. Her målte de et stød ned i de forskellige pads, og sammenlignede hvor stødabsorberende de var. (Her er tale om helt nye pads). Her kunne man tydeligt se at Winderen pad’en var langt bedre, end selv det super gode lammeskind.

https://www.winderen.com/dk/page/1035/halvpads.html

Her er linket, hvor i kan læse alt teorien.

Øhm købt!!!

Heldigvis er jeg så heldig og have et samarbejde med Horsepartner. Da jeg så at Winderen ikke havde nogle forhandlere i DK. Så tog jeg lige fat i Anne Mette, om de ikke kunne forhandle de her pads. For der måtte da være et kæmpe marked for det her i danmark. Heldigvis var Anne Mette med på ideen, og vupti så havde jeg en pad i hånden.

Bedste investering

Allerde fra første ridetur, kunne jeg rent faktisk ride nedsidning. Endda en nedsidning uden og få dårlig samvigttighed overfor Lansing. For hvert skridt kunne jeg mærke hvordan han kunne slappe bedre af i ryggen, og det “stød” som man ellers normalt kan mærke var faktisk helt væk!. Ærligt jeg var blæst bagover. Jeg tænkte først, arg… kan det virkelig være så godt? 🧐 Nu har jeg brugt det fast på en masse heste de seneste 3 måneder, og jeg er stadig kæmpe fan!

Mig og Lansing er kæmpe fans

Henover de seneste måneder har han fået væsentlig flere rygmuskler, og det er på trods af ekstra ferie. Min bedste forklaring må være mindre spændninger i ryggen, som resultere i at musklerne kan vokse.

Fede farver!

Jeg valgt og købe min pad med korrektion, da jeg gerne ville have muligheden for og kunne rette padden til, så sadlen ligger endnu bedre på hestene. Dog troede jeg at man kun kunne få den i sort eller brun. Så jeg snuppede en i sort. Her for et par uger siden, var jeg så oppe forbi Horsepartner i Frederikshavn. Anne Mette havde snakket med Winderen, da hun havde fået en bestilling fra en kunde med nogle andre farver, end de to standart der var til korrektions modellen, for den almindelige model findes i utallige farver og kombinationer. Så den indre springrytter rigtig kan få fuldendt sit drømmesæt.

Her er alle de fede farver

En er ikke nok

Nu hvor jeg ved den kan købes i flere farver, bliver jeg altså nød til at snuppe en i en top nice farve. Jeg har jo lidt en drøm om at få et fuldendt stævnesæt i Sort/navy, med en lyseblå kant 😃. Så det må Anne Mette lige hjælpe mig med!

Lige nu deler hestene i mellem padden, men det er jo lidt tidskrævende (Eller mere end 2 sekunder) og skifte indlæggene rundt, så de passer til hver hest. Så Lanse og B må dele, for et lammeskind, er jo ikke godt nok for nogen af dem længere 🤪

Bedste B, og søde Sacha til ridestævne for et par måneder siden (Vi er med i VM-holdturneringen, så Sacha har lånt B)

 

Blær blær

Normalt er jeg ikke den type som fremhæver noget udover andet, men jeg var selv total hype og helt oppe og køre, da jeg opdagede de her pads. Nu hvor jeg selv har en del erfaring ved brug af padden, blev jeg nød til og dele min oplevelse med jer 😁

Den kommer også i den fineste kasse, som Fido lige måtte stå model med.